Bovenbouw

Welkom op de pagina van de bovenbouw. Dit jaar vindt u ons aan de Anne Frankstraat. 

Het onderwijs van de bovenbouw is net even iets anders ingericht. De kinderen werken hier in een bouw en niet in een jaargroep. De kinderen werken op niveau in de zone van naaste ontwikkeling. Zij maken eigen keuzes qua dagindeling en samenwerking.

De kinderen starten de dag in hun stamgroep. Tijdens dit eerste half uur wordt er ingecheckt, worden er verhalen voorgelezen en is er tijd en ruimte voor gesprek in de kring. Er wordt ook gekeken naar persoonlijke doelen en we werken aan groepsvorming.

Iedere dag worden er vaardigheden getraind en daarnaast is er tijd voor keuze hoeken. Denk hierbij aan een expressiehoek, aardrijkskundehoek, bouwhoek, tekenhoek, etc. Gedurende de dag werken de kinderen aan hun dag-/weektaak. Hierbij kiezen zij zelf welk vak, of welke hoek, zij op welk moment van de dag doen. Bij vakken als rekenen, spelling en lezen werken de kinderen in niveaugroepen aan de zone van naaste ontwikkeling. Dit zodat de kinderen worden uitgedaagd en zich niet gaan vervelen maar ook niet dat zij overlopen. De instructies zijn afhankelijk van het niveau van de het kind. Het kind weet zelf wat het nodig heeft maar krijgt hierbij natuurlijk wel aansturing.

Uiteraard zijn er ook jaargroep gebonden activiteiten. Zo richten de kinderen van leerjaar 7 zich ook op het theoretisch en praktisch verkeersexamen dat in april/mei is. Het oorlogsmonument dat aan de Hekelingseweg staat, is door de kinderen van groep 7 van De Hoeksteen "geadopteerd". Elk jaar verzorgen wij de herdenking hiervan. Ook voor de kinderen van leerjaar 8 staan er bijzondere gebeurtenissen op de planning, denk hierbij aan kamp en de spetterende eindmusical. Met deze kinderen zoeken we ook voor ieder kind een passende vervolgschool. Hiervoor bezoeken we diverse scholen voor het voortgezet onderwijs.

Actueel nieuws over de bovenbouw, mededelingen, huiswerk en foto's vindt u op Social Schools. Heeft u nog vragen of opmerkingen, dan kunt u altijd bellen, mailen, een berichtje via Social Schools sturen of gewoon even binnenstappen.